historische vereniging warder

Skip Navigation Links

Welkom op de website van historische vereniging warder

Historische Vereniging Warder werd opgericht op 21 januari 2011.

Onze doelstelling is om de geschiedenis van Warder in kaart te brengen en toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Om dit te bereiken houden we twee maal per jaar een leden-bijeenkomst en brengen we jaarlijks een jaarboekje en een nieuwsbrief uit.

De vereniging telt ongeveer 250 leden.
Mocht u ook lid willen worden, kunt u zich aanmelden op onze aanmeldingspagina (bovenstaand menu: Lid worden? ) of een e-mail sturen naar info@historischwarder.nl met uw naam, adres, telefoonnummer en bankrekeningnummer.

Actuele ontwikkelingen

Op onze pagina Actueel  vindt u het laatste nieuws over de vereniging of over deze website.
Hier vindt u de volgende onderwerpen:
- foto-expositie in de kerk van Warder
- Ledenbijeenkomst 29 november 2023
-

Foto van de maand

Hieronder laten wij elke maand een bijzondere foto zien uit ons archief. Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.
foto van de maand
Op pad aan de wandel langs de dijk op een zonnige dag. De kinderen links zijn Jaap Nijdam en Janna Ooms. Janna is een dochter van
Nicolaas Ooms en Trijntje Kuijn. Het meisje rechts is Janke Nijdam. Jaap en Janke zijn kinderen van meester Sijbout J. Nijdam, voormalig hoofdonderwijzer te Warder en Aafke R. Hilarides.
De vrouw die de kinderwagen vasthoudt is moeke (oma) Aukje Nijdam-Jager. Zij woonde in bij haar zoon in Warder. Het is 1937 of 1938.
N.B. Janke Nijdam (geb. 19-11-1934 Wervershoof) was een voormalig Nederlands softballer. Ze werkte als docent lichamelijke opvoeding in het
middelbaar onderwijs in Haarlem. (bron Wikipedia)
 
 
  Aflevering "Polder op de schop",
NPO Andere Tijden 9 apr. 2016
 
   
  Donaties en sponsoring: