historische vereniging warder

Skip Navigation Links

Welkom op de website van historische vereniging warder

Historische Vereniging Warder werd opgericht op 21 januari 2011.

Onze doelstelling is om de geschiedenis van Warder in kaart te brengen en toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Om dit te bereiken houden we twee maal per jaar een leden-bijeenkomst en brengen we jaarlijks een jaarboekje en een nieuwsbrief uit.

De vereniging telt ongeveer 250 leden.
Mocht u ook lid willen worden, kunt u zich aanmelden op onze aanmeldingspagina (bovenstaand menu: Lid worden? ) of een e-mail sturen naar info@historischwarder.nl met uw naam, adres, telefoonnummer en bankrekeningnummer.

Actuele ontwikkelingen

Op onze pagina Actueel  vindt u het laatste nieuws over de vereniging of over deze website.
Hier vindt u de volgende onderwerpen:
- Voorjaarsledenbijeenkomst afgelast wegens Coronavirus
- Nieuwe bestuursleden
- Verslag ledenbijeenkomst 15 november 2019

Foto van de maand

Hieronder laten wij elke maand een bijzondere foto zien uit ons archief. Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.
foto van de maand
Hier lopen van links naar rechts Maartje Doets, dochter van Jacob Doets en Grietje de Graaf, en Hendrika (Rika) Hein, dochter van Piet Hein en Trijntje Kuijn.
Ze lopen in het Oosteinde met op de achtergrond de dijk. Je ziet de ruimte voor de koeien, die er aan deze kant van de weg nog was.
Op de achtergrond de boerderij van Jan de Boer, die verbrand is in 1944. De foto wordt mede daardoor en gezien de leeftijd van de jongedames geschat op eind jaren dertig.
Uiterst rechts is een stukje te zien van de boerderij waar toen Jan Wit woonde, later Adriaan Wisse, wellicht bekend als de boerderij van Wisse (oude huisnummer 154).
Nu is dat op de plaats waar de bungalow staat met huisnummer 175.
 
 
  Aflevering "Polder op de schop",
NPO Andere Tijden 9 apr. 2016
 
   
  Donaties en sponsoring: