historische vereniging warder

Skip Navigation Links

Welkom op de website van historische vereniging warder

Historische Vereniging Warder werd opgericht op 21 januari 2011.

Onze doelstelling is om de geschiedenis van Warder in kaart te brengen en toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Om dit te bereiken houden we twee maal per jaar een leden-bijeenkomst en brengen we jaarlijks een jaarboekje en een nieuwsbrief uit.

De vereniging telt ongeveer 250 leden.
Mocht u ook lid willen worden, kunt u zich aanmelden op onze aanmeldingspagina (bovenstaand menu: Lid worden? ) of een e-mail sturen naar info@historischwarder.nl met uw naam, adres, telefoonnummer en bankrekeningnummer.

Actuele ontwikkelingen

Op onze pagina Actueel  vindt u het laatste nieuws over de vereniging of over deze website.
Hier vindt u de volgende onderwerpen:
- Voorjaarsledenbijeenkomst afgelast wegens Coronavirus
- Nieuwe bestuursleden
- Verslag ledenbijeenkomst 15 november 2019

Foto van de maand

Hieronder laten wij elke maand een bijzondere foto zien uit ons archief. Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.
foto van de maand
Mooie huiselijke sfeerfoto. Links zit Grietje Visser-Groot, weduwe van Willem Visser en rechts haar zuster Jannetje Groot.
Ze woonden samen in het huis op de Kerkebuurt ter hoogte van waar later het dorpshuis is gekomen. Het huis met als oud huisnummer 88 stond wel meer naar voren gericht, dus
dichter bij de weg. Het dorpshuis later had nummer 115a. De dames zijn hier elkaar aan het nadoen wat betreft het bloemetjesmotief jurk. Ook zijn ze samen aan het breien.
Foto is van de vijftiger jaren.
 
 
  Aflevering "Polder op de schop",
NPO Andere Tijden 9 apr. 2016
 
   
  Donaties en sponsoring: