historische vereniging warder

Skip Navigation Links

Verslag najaarsbijeenkomst 17 november 2017

Op 17 november haddern wij weer een ledenbijeenkomst. Gastspreker was Joop van Diepen. Hij hield een boeiende lezing over de Noordhollandse stolpboerderij en had daarna nog een toegift over het Westfries dialect. Een uitgebreid verslag vindt u onder deze link.

Pagina burgerlijke stand (PERSONEN) nu met zoekfunctie! - Personen geboren 1901-1915 toegevoegd

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze "PERSONEN"-pagina (link: PERSONEN) te verhogen hebben wij deze uitgebreid met een zoekfunctie. Hiermee kunt u in onze gegevens van de burgerlijke stand zoeken op achternaam of een deel van een achternaam, een jaartal of een tijdvak. De gegevens zijn ook geactualiseerd. Tevens hebben wij de database uitgebreid met personen geboren tussen 1900 en 1915.

Links naar websites Cultuurhistorische IJsselmeerbiografie en Canon van Waterland

We hebben twee interessante links toegevoegd naar websites over de geschiedenis van onze omgeving: een link naar de Canon van Waterland en een link naar de Cultuurhistorische IJsselmeerbiografie. De eerste website behandelt de belangrijkste momenten in de geschiedenis van Waterland. Op de tweede website vindt u vier brochures over het verleden van IJsselmeer die u kunt downloaden. Eén brochure gaat specifiek over Noord-Holland. U vindt deze verwijzingen op onze speciale pagina met interessante links (Hoofdmenu->Links).

 
 
 
  Aflevering "Polder op de schop",
NPO Andere Tijden 9 apr. 2016
 
   
  Donaties: