historische vereniging warder

Skip Navigation Links

Pagina burgerlijke stand (PERSONEN) nu met zoekfunctie! - Personen geboren 1901-1915 toegevoegd

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze "PERSONEN"-pagina (link: PERSONEN) te verhogen hebben wij deze uitgebreid met een zoekfunctie. Hiermee kunt u in onze gegevens van de burgerlijke stand zoeken op achternaam of een deel van een achternaam, een jaartal of een tijdvak. De gegevens zijn ook geactualiseerd. Tevens hebben wij de database uitgebreid met personen geboren tussen 1900 en 1915.

Links naar websites Cultuurhistorische IJsselmeerbiografie en Canon van Waterland

We hebben twee interessante links toegevoegd naar websites over de geschiedenis van onze omgeving: een link naar de Canon van Waterland en een link naar de Cultuurhistorische IJsselmeerbiografie. De eerste website behandelt de belangrijkste momenten in de geschiedenis van Waterland. Op de tweede website vindt u vier brochures over het verleden van IJsselmeer die u kunt downloaden. Eén brochure gaat specifiek over Noord-Holland. U vindt deze verwijzingen op onze speciale pagina met interessante links (Hoofdmenu->Links).

Programma najaarsbijeenkomst 17 november 2017

Onze leden hebben onlangs weer een nieuwsbrief in de bus gekregen, vergezeld van een uitnodiging voor de naarjaarsbijeenkomst.
Onze najaarsbijeenkomst is op vrijdag 17 november 2017 om 20:00 uur in de oude school in Warder. Na het officiele gedeelte, met de presentatie van de begroting voor 2018, hebben wij een interessante presentatie.
De presentatie wordt verzorgd door de heer J. van Diepen van de Boerderijenstichting Noord Holland "Vrienden van de stolp". De heer van Diepen gaat ons alles vertellen over de voor Noord Holland zo karakteristieke stolpboerderij. Hij zal zijn presentatie afsluiten met een verhandeling over het Westfries dialect.
Het programma vindt u onder deze link
 
 
 
  Aflevering "Polder op de schop",
NPO Andere Tijden 9 apr. 2016
 
   
  Donaties: